הקונצרטים הקרובים

There are no upcoming events at this time


פרויקטים מן הֶעבר

אנסמבל מצו מארח: פוליפוניה (יוני 2024)

סטודיו אנט, ת"א | המרכז למוזיקה מן המזרח, ירושלים

הקונצרט הוקדש לחיבור בין מילים למוזיקה רב-קולית המעורר במאזין שלל רגשות עזים מיאוש לאהבה, וצער להתעלות הנפש, בתוכנית של מדריגלים ומוטטים, ממונטוורדי עד באך. קונצרט חגיגי רב משתתפים לסיום העונה של אנסמבל מצו, בהובלת זמר הקונטרה טנור יניב ד׳אור ואנסמבל נאיה, זמרת הסופרן יעלה אביטל, הקונסורט הקולי הירושלמי, ואנסמבל רקדניות של הכוריאוגרפית מיכל גרובר-פרידלנדר.

קרדיט: יואל לוי
Photo by Basilius Schiel OSB/Dormition Abbey

בסתר כנפיה (מאי 2024)

סטודיו אנט, ת"א | כנסיית בית החסד, חיפה | כנסיית הדורמציון, ירושלים

שיתוף פעולה מיוחד בין שניים מגופי הביצוע הבולטים בסצנת הבארוק הצעירה בישראל. הקונסורט הקולי הירושלמי ואנסמבל הבארוק נארי, המתמחה בכלי נגינה היסטוריים ובגישה דרמטית-סיפורית למוזיקה קאמרית. ביחד הצגנו את סיפור מגילת אסתר, כפי שהומחז והולחן בידי ג'אקומו קריסימי ברומא של אמצע המאה השבע-עשרה. בדומה לביצוע המקורי של האורטוריה ברומא, שילבנו בה מוטטים וקטעי תהילים של מלחינים אחרים: היינריך שיץ, הנרי דו-מונט ומישל רישאר דה-ללאנד.

הפסטיבל הבינלאומי למוזיקה מקהלתית בטביליסי (אפריל 2024)

טביליסי, גיאורגיה

הקונסורט ייצג את ישראל בפסטיבל הגיאורגי, לצד אנסמבלים אחרים מהעולם, וקיים שני קונצרטים בפני קהל הפסטיבל: בכנסייה הקתולית אבסדזה, ובקונסרבטוריון הממלכתי של טביליסי.

קונצרט בכנסייה הקתולית אבסדזה, טביליסי

הלל – המכון הצרפתי (אפריל 2024)

המכון הצרפתי בירושלים ע"ש רומן גארי

תוכנית מיוחדת בשיתוף המכון הצרפתי בירושלים ע"ש רומן גארי. קונצרט אקפלה המביא את ביטויי האהבה לאל ולאדם ביצירותיהם של מלחיני הרנסנס והבארוק הצרפתי, ביניהם אורלנדו דה-לאסו,אדריאן ווילארט ויאקוב ארקאדלט.

תפילת שלום (ינואר – יולי 2024)

סטודיו אנט, ת"א | בית הגפן, חיפה | הכנסייה הקתולית דוברת העברית, ירושלים | פסטיבל 'שאון חורף', ירושלים | פסטיבל מנופים, ירושלים

קונצרט שכולו תפילה והלל בשפות שונות מהליטורגיה היהודית-נוצרית. בתקופה של מלחמה ואובדן אנחנו מאמינים ביכולתה של מוסיקה, ובמיוחד בטוהר של המוסיקה הקולית מהרנסנס והבארוק, לעזור לנו להתחבר שוב לעצמנו, למצוא נחמה ושלווה. אנחנו מבקשים לאפשר למזמורים למלא את תפקידם המקורי ככלים לפתיחת הלב ולקיום דיאלוג עם אלוהים, באמונה ותקווה לחיים ולשלום, כפי שעשו מימי קדם ועד ימינו.

"עושה שלום במרומיו, הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואימרו אמן." (קדיש)
"קסם המדריגל" בתל אביב, אוקטבר 2023, הקונסורט הקולי הירושלמי

קסם המדריגל (אוקטובר 2023)

מרכז רבין, פסטיבל אבו-גוש למוזיקה ווקאלית, ת"א | כנסיית יוחנן בהרים, פסטיבל עין כרם, ירושלים | קהילת 'מבקשי דרך', ירושלים

הצטרפו אלינו למסע מוסיקלי קסום בזמן אל שורשי השירה האיטלקית החושנית, דרך בלגיה וצרפת, עם המלחינים האגדיים גיום דופאי, ז'וסקין דה פרז,אורלנדו די לאסו ועוד. המלחינים המופלאים הללו, הידועים בתרומותיהם פורצות הדרך לז'אנר, יחגגו בקונצרט הקאמרי האינטימי שלנו. קונצרט בלעדי זה מציע הזדמנות נדירה לשמוע את יצירותיהם של מלחינים יוצאי דופן אלו. גלו את הגאונות של גיום דופאי, את כוחו האקספרסיבי של ז'וסקין דה פרה ואורלנדו די לאסו, אמן הפוליפוניה.

שישי רנסנס (יוני 2023)

סטודיו הדוג'ו, ירושלים

קונצרט באווירה קיצית לחתימת שנת הפעילות הראשונה של הקונסורט! נשיר מוזיקה יפה יפה עם טעם של פעם מאת Byrd, Lassus, Morley ועוד, נערבב מוסיקה עם יין, חברים ושפות זרות.

"שישי רנסנס", ינואר 2023, הקונסורט הקולי הירושלמי
את אהבה נפשי | הקונסורט הקולי הירושלמי

את שאהבה נפשי (מרץ 2023)

קהילת יער רמות, ירושלים | מרכז חדרים, חיפה | סטודיו אנט, תל אביב

תוכנית אקפלה המוקדשת לשירי אהבה חילונית ושמימית מהמאות ה16-17. נבצע יצירות ממיטב המסורת האיטלקית של מונטוורדי, דרך המדריגלים של מורלי ודאולנד, ועד יצירתו הייחודית של מלכיור פראנק לטקסט של "שיר השירים".

הקלטה שנערכה במרכז למוזיקה ירושלים (משכנות שאננים) של היצירה Hohelied Motetten מאת מלכיור פראנק.

כיתות אמן ב-2022

בשנת הפעילות הראשונה שלו השתתף האנסמבל בכיתות אמן עם טריסטן מייסטר, מנצח אנסמבל ווקאפלה לימבורג (בלגיה), זמרת הסופרן יעלה אביטל (ישראל), והמלחין ד"ר עילם רותם, מייסד אנסמבל 'נביאי הקווינטה' (שוויץ, ישראל).

masterclass
the Psalms project by the Jerusalem Vocal Consort

תהילים (אוקטובר 2022)

בית אות המוצר, ירושלים | מרכז רבין, פסטיבל אבו-גוש למוזיקה ווקאלית, ת"א

תנו זמרה ושאו תוף! קונצרט בכורה לקונסורט הקולי הירושלמי! אנו מזמינים אתכם לקונצרט שכולו שירת תהילים מהבארוק והרנסנס, במגוון זרמים ושפות. נבצע מיצירותיהם הווקאליות של פרסל, פלסטרינה, רוסי, שיין, אלגרי ואחרים.

Scroll to Top
דילוג לתוכן